Fyrverkeriofog

Nu inför Nyår börjar ofoget med smällare och fyrverkerier igen. Jag har förvisso varit ung själv och gått runt med smällare på landet på nyårsafton och ett par dagar efter. Men när man dag som natt två veckor innan jul t.o.m. hör smällare och raketer överallt så blir man lite trött på det.

Och när det dessutom smälls bland folk eller till och med MOT folk - då undrar man vad som pågår.

I DN kunde man läsa att dom har stängt Rinkebys T-banestation pga att ungdomsgäng terroriserar anställda och resenärer med smällare och raketer, en man fick också föras till sjukhus med brännskador !

Dom kunde inte ens komma till bukt med detta med väktare och polis !?? Med hundar !!?

Jag håller med denna bloggskribent som kilar in denna notis i ett inlägg om kollapsande regeringar i Afrika (Zimbabwe). Kan vi inte ens komma tillrätta med några ungdomsgäng med smällare - hur skall vi kunna hävda att vi kan mäkla fred i världen ?

Skicka in Polisen med tårgas och laddade vapen om det behövs - man skall för tusan inte vika sig för ett gäng slynglar med kinapuffar !! Vad ger det för signaler ? Vi skiter i er i normala fall, och om ni för oväsen så duckar vi och håller tyst bara, det är ok om ni eskalerar till säg våldtäckter och rån ???! Man undrar ju !?

Vart är världen på väg ?

Släng dom i finkan allihop - om bara för en natt under utredningen. Låt Föräldrarna hämta dom på morgononen och ställ upp dom i rättegång för "fara av annans liv" eller t.o.m. terrorism eller vad som. Och följ sedan upp detta så det inte sopas under mattan. Visst kan ungdomarna var i behov av stöd och hjälp. Ha det svårt hemma eller i skolan, osv, osv - men det berättigar inte till detta uppförande - sätt dom på internatskola under tvång då om inget annat hjälper. Skippa ungdomsanstalterna och införliva dom en och en (bryt upp gängen både i skolan och på fritiden!) i ordnade klasser (alltså inte hela klasser med värstingar utan i normala klasser med 99% "problemfria" ungdomar) med specialhjälp/lärare - den satsningen får nog samhället tillbaka rätt snabbt...

/K

Kommentarer

Allan sa…
"ungdomsgäng" ja. Samma "ungdomar" som kastar sten och skjuter qassamraketer mot israeler i en annan del av världen.

Detta är alltså tacken för det beskydd och den försörjning vi generöst har erbjudit dem. Utvisa dem omedelbart tillsammans med sina föräldrar och det oavsett situationen i deras hemländer.
Anonym sa…
Jag är rädd att det är fösent. Nu när gränserna är öppna väntas 100.000 till inom några månader. Vart är vi påväg... SD är enda möjligheten för sverige just nu och det är 2 år till nästa val. Men då!
Klas sa…
Detta är inte ett invandrarproblem bara.

Ta en rad "incidenter" med "reclaim the city" och allt vad de heter.

Det tog år innan polisen lärde sig handskas med sådana demonstrationer i god tid innan de spårade ur (och de spårar ur ibland numer också), och då handlade det inte om invandrarungdomar.

Anonym: 100.000 till - vart får du det ifrån ? Är det för att du antar att många illegala invandrare kommer smita igenom tullkontrollerna i de forna öststaterna och ta sig in till Sverige via Schengen ?

De har kunnat göra detta i åratal via Spanien bla. Jag tror snarare de nya staterna behöver visa sig på styva linan och hålla en hård gränskontroll för att visa sig värdiga ett Schengenavtal...

Om dom misslyckas är jag mer orolig för smuggling, grov maffialiknadne brottslighet och ev trafficing, än illegal invandring. Lägg också märke till att illegala invandrare knappast kan påpekas snylta på välfärdssystem osv - dom måste ligga i jobba svart och hålla sig gömda och ligga lågt - tills dom ev. får amnesti eller blir tillbakaskickade - inget kul liv, och jag tror inte det är dom som stör mest direkt.

/K

Populära inlägg i den här bloggen

Volkswagen Passat Alltrack vs Golf Alltrack

Livscykelanalys av energikällor

Kärnkraftsdebatt