Nu blir jag orolig

Under det senaste två-tre åren har ju oron för människans koldioxidutsläpp och påföljande förstärkning av växthuseffekten, samt hur detta påverkar vårt framtida klimat ökat markant.

Framförallt har mediabevakningen ökat och många lobbygrupper trycker på i ganska extrem omfattning för att begränsa utsläpp av framförallt koldioxid, och IPCC har bland annat släppt en rapport med scenarier som i värsta fall innebär många graders hödjt temperatur, havsnivåhöjningar och ökenutbredning.

Det senaste året har många röster dock börjat höras genom mediebruset om att detta inte alls är en given sanning, och att det kan slå åt flera håll. Och på den senaste tiden har jag från flera olika källor (bla SVT, ryska forskare mfl) sett rapporter på att det trots allt kan vara en ny istid snarare än en uppvärmningsperiod på gång.

En istid, eller snarer en sänkning av medeltemperaturen på ett par grader känns betydligt värre tycker jag rent intuitivt. Mindre grödor, kallare väder osv slår ju mer på oss här i norr.
Det kan iof låta lite egoistiskt, men faktum är väl att vi av en uppvärmning tom kan få en del positiva effekter - men en nedkylning ger oss negativa effekter - här uppe i norr alltså.


Jag tor som jag har sagt tidigaer att när det gäller klimatet så skall vi förbereda oss på ett annorlunda klimat - men vi skall nog akta oss för att skrika för mycket om koldioxidneddragningar för neddragningarnas skull - speiellt om vi inte har utrönat om vad som är bäst att göra

/K

Kommentarer

Josef Boberg sa…
Hejsan,

Den här grabben KLICKLÄNK har faktiskt ”grabbat” vansinnet i IPCC´s = FN´s förhållningssätt i CO2-frågan på ett ofrånkomligt logiskt och förnuftigt sätt - och då även ekonomiskt.

Dock - hela grundidén med CO2-köret är ju att än mera förslava mänskligheten med KLICKLÄNK. Vapnen som den globala MaktEliten använder i dags dato - mera än någonsin tidigare i wår ebarmeligt barbariskt barbariska historia - är ju just mat- och energipriserna.

Den som inte just nu kan se effekterna av energi- och matprishöjningarna i världsekonomin i dags dato - må ju vara hart när blind - eller ?

OBS ! Oavsett vad Du tror eller inte tror om det ovanstående har Du helt rätt ! Dock - Tro = icke Veta.

Ha det.../vännen Josef

PS. Försökte säga detsamma på P. Welanders blogg i morse - men han gillade det inte - så det kom aldrig med som en kommentar. DS.
Klas sa…
Josef: jag har sett den videon (den version som han själv rekommenderar dvs).

Jag ställer dock fråga: ok vi skallgöra något - men hur mycket ?
Det går inte riktigt att se på det i göra eller inte göra, kosekvens eller inte konsekvens....

Den andra länken känns oms en klassisk konspriationsteori. Visst det finns sätt att skaffa sig makt äevn i en demokrati (elelr till synes demokrati) - men jag tror inte för ett ögonblick på ngn global sammansvärjning. Hemligheter och sammansvärjningar är svåra nog att dölja i fåtal - desto större desto svårare...

/K
Josef Boberg sa…
GooodDag Klas,

Tack för Ditt svar, men...

Jag är ca ett år ung på nätet - och har funnit att det finns minst tre sätt att personligen komma ifrån den förutsättningsfria DIALOGEN på nätet om en sakfråga.

1. Kalla någon för religiös eller något för religiöst
2. Kalla någon för nazist eller något för nazistiskt
2. Kalla någon för konspirationsTEORETIKER eller något för konspirationsTEORIER.

Lite trist måhända - i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett i vart fall. Men det är bara att acceptera att det är som det är, faktiskt...

Dock - det är i detta fallet helt OK för mitt vidkommande med Din personliga vinkling med konspirationsTEORIER - därför att det är till 100 % Ditt eget bord = inte mitt bord - och ingen annans bord heller för den delen.

Ha det.../CO2-vännen Josef

PS. På min hemsida kallar jag detta för "HJÄRNORNAS KRIG". DS.
Klas sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klas sa…
Josef:
Jag hänskjuter inte sakfrågan.
Men att blanda ihop alla sakfrågor i ett och hänvisa till något luddigt styrande "allt" kallar jag för att inte föra en konstruktiv dialog.

Förresten - du har i flera olika blogga hänvisat till din hemsida, som förvisso innehåller väldigt mkt information. Tyvärr måste jag säga att jag tycker den är oerhört svårtläst.

I löptextwn blandas gemener och versaler hej vilt, färger kommer och går, länkar är inte klickbara osv. Till exempel funkar magenta, cyanm, illgrönt osv inte bra alls på en vit bakgrund - det är jobbigt för ögonen (lättare blir det om man markerar allt och kör blått+vitt - men varför måste man som användare göra det?).

Länkar som text bli också väldigt jobbiga, speciellt som moderna hemsidor innehåller mycket specialtecken ?&_,.:; osv...

Ville som gränssnittsutvecklare bara ge dig lite feedback eftersom du har mycket åsikter och mycket skrivet på din hemsida - och det är nog fler som orkar läsa med en mer konventionell layout, sen kan man ju i mindre partier göra avsteg - men du har ju allting på en sida i princip...

/K (edit: stavfel och typos)
Josef Boberg sa…
GooodKvällst Klas,

Mina - som Du benämner åsikter - är kort och gott mina personligt gjorda erfarenheter under mitt innevarande liv i kött. Dessa har jag valt att understryka med inte så lite av länkadresser, citat, versaler och gemener i en salig röra, olika färger osv.

Min hemsida är i grunden INTE avsedd att vara en lockelse för dom redan intellektuellt upptagna. Ej heller för dom som vill ha stöd för sina förut fattade meningar = MainStreamade meningar - som är baserade på vad andra har talat om för dom, skrivit om eller sagt något om till dom om = det som dom i huvudsak har sina MainStreamade meningar grundade uti.

Dock - måhända kan min hemsida vara en inspirationskälla för någon enda eller några fåtal - som är inne på spåret att börja med att tänka självständigt = grunda sitt eget tänkande och agerande i sina egna gjorda upplevelser = erfarenheter i kött under innevarande liv i kött - vad vet jag.

Min hemsida är mitt personliga testamente - som jag i första hand har givit till mig själv - för att få ett "hlikopterperspektiv" på mina personligt gjorda erfarenheter under mitt innevarande liv i kött - INGENTING annat - och iNNAN jag slutar med att andas. Testamentet "råkade" bli publicerat på nätet.

Ifall INGEN får ut någonting av att kolla i mitt testamente - så är det helt OK för mig - och likaså OK ifall någon eller några får ut någonting.

Dock - det finns som Princip inga allmänt giltiga sanningar på sidan - därför att min sanning kan INTE i grunden vara någon enda annans sanning - egentligen.

Lika lite som att det INTE har funnits - finns - eller någonsin kommer att kunna finnas en enda snöflinga som har varit - är - eller någonsin kommer att kunna bli någon enda annan snöflingas dubbelgångare = exakt lika.

MainStreamet utgår ifrån att alla MEDmänniskor skall ha samma åsikter = tänka och agera som "IKEA-skåp" = då är Wi som lyckligast!? Kan någonting vara mera käpprätt åt helvete ?

Min hemsida är inte färdig = den är ca 9 månader ung. Måhända fixar jag så småningom till klicklänkarna, kör med blåvit text eller vad det nu blir, splittrar upp sidan i hundra underdelar osv - eller också raderar jag hela skiten - vad vet jag.

Dock - ca en handfull backfeeds har jag fått - som gör att jag personligen tycker att sidan är värd att förändra = "leka" med ett tag till, och EN sådan backfeed finns faktiskt på nätet...

Ifall Du söker på Josef Boberg på Google - så får Du måhända där svar på, kanske... - innan Du där klickar på mitt namn - vad den NÄTbackfeeden är, troligast...

Ha det.../CO2-vännen Josef

Populära inlägg i den här bloggen

Volkswagen Passat Alltrack vs Golf Alltrack

Livscykelanalys av energikällor

Kärnkraftsdebatt