En hållbar energipolitk

I gårddagens politiska utfrågning i TV4 sades bla att de Rödgröna vill avveckla kärnkraften, men först ett "rejält energiöverskott", hur dom nu tänkte sig att det skulle gå till.
Lars Ohly påstod bla att Tyskland redan har 27% vindkraft så det är inte omöjligt att klara sig på Vatten, sol och vind samt biokraft alls.

Well - han syftade troligen på installerad effekt vilket är långt ifrån den verkliga effekten.
Tittar man på hur konsumtionen ser ut så ser det inte lika muntert ut, då handlar det bara om ngn procent.


Allianz, som är ett globalt försäkrings- och bankföretag har ett klimatinitiativ där man bla betygsätter länder enligt ett "climate scorecard"

Nu skall det sägas att det är den totala energiförbrukningen som avses där, inte bara elenergi. Men i slutändan är det det som måste räknas då tex transportsektorn mer och mer kommer tvingas till alternativa energikällor allt eftersom oljan går upp i pris.

Men dessutom finns det ytterligare problem med att "avveckla kärnkraften, men först ett rejält elöverskott" - man skapar en kortsiktighet ! Ingen kommer väl investera i modernare, säkrare, bättre och effektivare reaktorer om man vet att man får avveckla dom om 3,5, 10 eller 20 år - eller vad den nu kan tänkas bli !??

Och då får vi återigen samma situation som de senaste 30 åren - alla väntar på "något bättre" och under tiden händer inget alls - i slutändan får vi då lita till energiimport !
Nej, är man bekymrad över svensk energipolitik så skall man nog inte rösta Rödgrönt.


/K

Kommentarer

Mikael sa…
Korrekt och vederhäftig information om vad som hände i Japan. Läs detta och du vet mer än samtliga journalister som snackar en massa goja... Speciellt nemmer två är bra, men lång. Komplett.

http://www.world-nuclear-news.org/RS_Battle_to_stabilise_earthquake_reactors_1203111.html
http://bravenewclimate.com/2011/03/12/japan-nuclear-earthquake/
http://ansnuclearcafe.org/2011/03/11/media-updates-on-nuclear-power-stations-in-japan/

Populära inlägg i den här bloggen

Volkswagen Passat Alltrack vs Golf Alltrack

Livscykelanalys av energikällor

Kärnkraftsdebatt