Elallergi och mobilstrålning

Vansinne !

Något annat kan man inte säga om miljönämnden i Orsas intentioner att begränsa nivåerna på elektromagnetiska fält till förmån för en enda person till nivår som troligen leder till nedsläckning av såväl mobiltelefoni som radio och TV i stora delar av Dalarna.

Detta hade man ju kunnat resonera om, OM forskning och vetenskap kommit fram till att det finns hälsoeffekter och risker för skador. Någon sådan forskning finns dock inte !

Alla dubbeblindtest och all seriös forskning har kommit fram till att elektromagnetiska fält inte ger upphov till några skador hos människor, när det gäller de nivåer vi pratar om.

Istället hänvisar miljönämden till pseudovetenskapliga argument och att dom bland annat har "Googlat lite och läst lite inlägg". Och dom hävdar at man visst kan använda en mobilitelefon vid så låga nivåer som dom vill begränsa EMF till (50 nW/m2) för att "Vi har tittat i litteraturen och kommit fram till det".

Så istället för att basera sådana beslut på vetenskap och utlåtande från experter som har decenniers erfarnehet, så går man på magkänsla och googling eftersom det förstärker de åsikter som man redan har ?

Är detta sant och beslutet blir att inför en "strålningsfri zon" så finns det bara ett ord för det:
Vansinne !!

Artikel i DN: Elöverkanslig man kan orsaka tv-skugga i Mora
Artikel i DN: En enda man kan få mobilnätet släckt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Volkswagen Passat Alltrack vs Golf Alltrack

Livscykelanalys av energikällor

Elfordon 2