Bloggregistrering

I DN idag finns en idiotisk artikel om att registrera bloggare.
Artikellänk

"Bloggvärlden har än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem. De är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden." säger estniska ledamoten och initiativtagaren Marianne Mikko i ett uttalande.
"Hon vill ha en kvalitetsstämpel på bloggarna, i realiteten vill hon veta vem som skriver och varför.
- Om vi ser namn och bild på den som skriver så gynnar det yttrandefriheten. Om en bloggare förolämpar eller manipulerar så kommer vi att veta vem som står bakom bloggen, säger Marianne Mikko till Ekot"'

Skall man registera alla som skriver i forum också ?
Och alla som skickar email ? Och alla som pratar i telefon, eller i en högtalare. Alla som demonstrerar ?

Vart vill hon ??!?

ALLA VET (om man inte är helt insnöad) att i en blogg eller ett forum på nätet där någon skriver ett inlägg så är informationen av tveksamt värde. Man måste vara källkritisk, och antingen genom att känna till personen bakom inläggen, eller genom att bilda sig en uppfattning genom andra inlägg sm skri vits av samma skribent uttolka värdet av inlägget.

F.ö. ger en registrering ju på intet sätt mer trovärdighet - eller ? Bloggar och forum speglar ju i de flesta fall åsikter snarare än fakta.

Det man uppnår är ju en ännu högre grad av censur och icke-demokrati genom att se till att färre vågar publicera och kommunicera sina åsikter - är det någon som känner sig hotad här tro !!?

Hotad därför att det inte bara är journalister som man känner, har bjudigt på lunch osv som får vinkla politiken som förs ? Kankse detta poppar upp till ännu högre höjder även i Sverige nu i spåren av FRA-omrösntningen tro ?

Slutfrasen är ju humor om något dock:
"
- Jag tror inte på envägskommunikation, säger hon till Ekot."

Till Ekot !! Hur uppnår man tvåvägskommunikation genom traditionell radio då !?!!? I 90% av alla bloggar finns det iaf möjlighet till kommentarer - betydligt mer tvåvägs tycker jag !

Hade det varit 1a April så vet jag hur jag hade tolkat artikeln, men nu vet jag inte om jag skall bli rädd eller skratta åt någons inkompetens. Jag utgår från att förslaget röstas ned !

/K

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Volkswagen Passat Alltrack vs Golf Alltrack

Livscykelanalys av energikällor

Kärnkraftsdebatt